Publicat de: Andrei C. | 15 iulie, 2009

Imaginaţia problemei [offtop]

Nu-mi amintesc să fi fost vremuri când în Moldova ar fi existat sonde de petrol sau mine de cărbuni. Partea aceasta a lumii nu a excelat niciodată prin bogăţie, nu e o noutate pentru noi. Totuşi, atât de mult se speculează pe seama faptului că suntem săraci, cum că asta ar fi cea mai mare problemă pentru noi şi trebuie rezolvată în primul rând. Culmea e că vorbim despre sărăcia noastră gesticulând cu o mână, iar în cealaltă ţinând telefonul mobil de ultimă generaţie, pe care-l punem apoi în buzunarul hainei de firmă D&G sau Kenvelo…de săraci ce suntem.

În timp ce noi discutăm despre problemele sărăciei şezând în vreo pizzerie, copilele de 15-16 ani avortează în spitalul de alături, străzile se umplu de homosexuali, la fiece colţ ne aşteaptă înţelepţi să ne prezinte „proiectul” noii lor secte, iar traficul internetului abia respiră din cauza abundenţei transferului materialelor pornografice. Cu toate acestea, noi, stând la masă în pizzerie, pornim laptopul şi-l conectăm la reţeaua wi-fi ca să ne interesăm despre aceea ce deranjează cel mai mult: sărăcia noastră mizerabilă. Nu ne interesează că societatea se înneacă în imoralitate, în materialism şi lăcomie. Însuşi faptul că ignorăm adevăratele probleme cu care ne confruntăm, este o dovadă a degradării noastre morale, pentru că nu ne interesează altceva decât banii; dar la sărăcia materială să renunţi pur şi simplu nu poţi, pe când sărăcia spirituală este o stare care depinde în întregime de noi înşine, deci suntem în putere să ne lepădăm de ea. Atunci când vom avea ochi să vedem bogăţia valorilor pe care le-am pierdut, atunci şi buzunarele noastre goale nu ni se vor părea atât de pustiite…

Reclame

Responses

  1. Trist. De fapt, strigator la cer. Pacat insa, ca putini suntem noi, cei care constientizam aceste lucruri cu adevarat.

  2. Păcat că sântem puţini, dar bine că măcar sântem.

  3. Da…Adevar spui(scrii)…Moralitatea deja nu mai e „la moda” 😀 (din pacate).La noi majoritatea tinerilor sunt prinsi in ghearele snobismului si privesc intr’o singura directie.N’ar fi mai bine sa deschida larg OCHII?!

  4. Asta îi şi problema lor, le pare că în starea curentă îs cei mai larg-văzători şi nu au nevoie de nimic mai mult)) E comod să conduci o turmă, când fiecare din membrii ei se crede liber


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: